top of page
overmaxine_edited.jpg

Hallo

Ik ben Maxine, een mama van 2 meisjes met een passie voor tekenen en schilderen. Al van jongs af aan kan je me altijd met een schetsboek onder mijn arm vinden. Ik teken met name de wereld om me heen en wordt geïnspireerd door het straatbeeld, taferelen die ik zie, de natuur, de mode en mijn kinderen natuurlijk. Ik werk vooral met potloden en aquarel, en sinds kort ook met mijn iPad Pro (of eerlijk gezegd, die van mijn man). Lange tijd was het enkel een hobby, maar sinds kort maak ik in mijn vrije tijd, naast mijn voltijdse job als digitaal project manager, ook (geboorte)kaartjes, portretten en uitnodigingen in opdracht. Je kan mijn andere illustraties bekijken op mijn instagrampagina @atelier.max

En natuurlijk teken en knutsel ik er op los met mijn oudste dochertje. En zo kwam het idee voor Wonderboek.

Zo ontstond Wonderboek

Ik bedacht Wonderboek tijdens de Covid-19 lockdown, toen onze crèche gesloten was en ik op zoek was naar manieren om mijn dochtertje (van toen 2 jaar oud) iets langer dan een halve minuur bezig te houden. Ik merkte dat als ik concrete activiteiten voor haar voorbereide ze veel langer aan één stuk kon blijven spelen. Ik maakte een ijssalonnetje voor haar, waar ze zelfgemaakte Play-Doh ijsjes in kon verkopen. Het prikkelde haar fantasie ontzettend, ze begon rollenspelletjes te spelen, dat had ik haar nog nooit zien doen. Ze amuseerde zich met het versieren van de ijsjes, met ijsjes maken voor mama en papa. Ze speelde er uuuren mee, en die avond moesten de ijsjes mee naar bed.

Uit mijn omgeving kwamen zo'n leuke reacties op de spelletjes die ik maakte. Ik merkte dat er nog ouders waren die op zoek waren naar leuke activiteiten, maar niet direct de tijd en inspiratie hadden om dit keer op keer te bedenken én voor te bereiden.

En zo kwam Wonderboek tot stand, een printable met genoeg superleuke activiteiten voor week-en-den-lang spelplezier, die gemakkelijk en snel zijn klaar te zetten. Toegankelijk, zonder veel extra benodigdheden, en af te drukken wanneer het jou uitkomt.

Alle tekeningen in Wonderboek zijn door mij met de hand gemaakt, met mijn kinderen als inspiratiebron. Ik hoop dat jullie er samen geweldig veel plezier aan beleven!

bottom of page